PLDM-ul e mort, dar nu știe.

PDM-ul știe că PLDM-ul e mort, dar nu poate să creadă și se lasă mințit  timp de 2 luni de Streleț, care șantajează PDM-ul cu nevotarea unui nou guvern pînă nu va fi eliberat curvarul și mafiotul de Filat.

Nu credeam că PDM-ul poate fi atît de slab sau, pre limba Natașei Morari: manipulabil și fără testicule.

Iată că poate fi manipulat și Plahotniuc.

Și asta în cazul cînd 8 din 19 deputați verzi sunt de acord să-l trădeze pe Filat și să voteze instalarea unui nou guvern cu Vlad Plahotniuc în frunte.

Liderul acestor transfugi liberali și democrați e madam Palihovici, care nu-și poate închipui nici în cele mai negre scenarii să rămînă fără grădinar, șofer și femeie de serviciu în castelul ei din Durlești. Și nici fără postul de vicepreședinte de parlament, și nici soțul dînsei fără post înalt în Guvern.

PDM-ul n-are de ales: el  trebuie să  tragă o linie de demarcație între PLDM-ul de ieri și cel care va fi absorbit de LuLeancă.

Cert e că PDM-ul, din 15 octombrie pînă azi, s-a umilit în ultimul hal în fața celor cîțiva deputați de-ai criminalului Filat. Am impresia că cineva consiliază contra PDM-ului PDM-ul. Privind atent lucrurile, îți vine să crezi că Filat din pușcărie ține telecomanda politică în mînă și face harakiri din PDM, PLM și PPEM.

Pînă la scufundarea PDM-ului, cu PLDM-ul de gît, nu mai rămîne prea mult timp.

Soluțiile sunt toate la vedere: 1) PDM+PLM+PPEM+PCRM.

Sau 2) fuziunea de urgență a PCRM-ului cu PDM-ul +o alianță cu PLM-ul și guvernul e ca și instalat.

Sau 3) PDM+PLM+PPEM+cei 8 sau mai mulți transfugi PLDM-iști și instabilitatea e stopată pentru o vreme.

Sau 4) o alianță minoritară PDM+PLM+PPEM, votată, precum în cazul guvernului Gaburici, și de PCRM.

Ca să fie instalat  noul guvern e destul să fie chemat și reținut Streleț în izolatorul CNA și PLDM-ul să fie preluat de madam Palihovici, care nu va putea supraviețui politic(și nu doar!) fără soț în Guvern, dar și fără grădinar, șofer și femeie de serviciu la castelul ei din Durlești.

–De ce nu merge pînă la capăt PDM-ul?–mă întreabă oamenii. De ce Plahotniuc îl ține pe Moș Crăciun la vama Leușeni și nu-i permite să ne ofere cadou sub brad… un nou Guvern? Fie el și unul „tehnic”, așa precum vrea Voronin, se mai întreabă, pe dreptate, oamenii.

Ieri un cetățean mi-a scris că Diakov speră să convingă fracțiunea PDM-ului să se înțeleagă cu PLDM-ul condus spre prăpastie de Streleț ca să-l elibereze pe Filat. În urma acestei tranzacții Dumitru Diakov ar urma să reajungă șef de parlament, iar fratele lui rebel, Ivan–procuror general. Plahotniuc are, de fapt, o bombă diakovistă sub pat, care-i  poate oricînd exploda sub fund…

–Nu uita, mi-a mai zis omul, de așa o nesfîntă treime: Diakov-Sturza-Nicolae Chirtoacă(ex-ambasador numit de comunistul Voronin în SUA). Trei, Doamne, și toți trei din KGB!Ei împreună doresc să-l achite pe Filat, înlăturîndu-l pe Plahotniuc, pe care-l numesc „răul principal”  din politică, tot ei cutează să preia și controlul asupra PDM-ului, preconizînd, la prima fază, să-l impună pe Ion Sturza în calitate de candidat la funcția de Premier.

Eu i-am zis: –Ducă-se pe pustii așa o nesfîntă treime și o alianță: PDM+PLDM+PCRM sau PLM, cu Filat eliberat din pușcărie, și i-am închis receptorul omului cu informația, cică veridică.

Ca mîine e sărbătoarea Nașterii Domnului Iisus Christos, pe stil nou, dar rușii vor să ne mai întindă o cursă și să recadem în capcana lor, de unde nu mai putem ieși din 1812 pînă azi.

Deschid geamul și parcă aud alegătorii proruși din Basarabia, cu Boțan, Năstase, Chirtoacă și Natașa Morari din KGB în frunte, scandînd, furioși: „DA pentru KGB! DA pentru Putin! DA pentru Țopi! DA pentru Filat!”

–Huideo, potaie!–precum Grigore Vieru, le strig și mă duc să mă-nchid în uitare.

AMIN!

 

 

 

 

Reclame