Întotdeauna a fost un pIon.

Mai întîi al KGB-ului sovietic, adică un kremlinoid înrolat în rețea. Apoi al lui Piotr Kirilovici Lupcinski, adică tot al Moskovei, care l-a făcut și menținut prim-ministru pentru cîteva luni de eșec  total.

Apoi a fost pIon al comuniștilor lui Vladimir Nicolaevici Voronin, adică tot al Moskovei, fiind consilierul principal al lui Oleg Vladimirovici  Voronin la „Fincombank”.

Apoi al lui Vladimir Vasilevici Filat, care-i al lui Lupcinski, cel care, la rîndul lui, e pînă la groapă(și după!) numai  al Moskovei.

Și fiindcă Filat i-a dat un șut în fund, precum îi e obiceiul strămoșesc, pIon Sturza s-a apucat să scrie, aproape săptămînal, că toți sunt răi, numai el „e onest și neajutat de nimeni”, și curat ca lacrima, și arhicompetent și Mesia! Și că Timofti ar trebui să-l reaburce în fotoliul de prim-ministru cu sau fără voia celor din PDM, PLM și PPEM. Sunt destule cele 10 voturi disponibile din PLDM, strigă el!

Adică pIon Sturza se autodeclară „om onest și neajutat de nimeni?”. Asta cum, fraților? Un miliardar se plînge că e neajutat de nimeni? Eu nici că e onest nu-l cred, pentru că nu este nici un român, fie el și basarabean, care să fi devenit miliardar, fiind … onest și neajutat de nimeni!

Ca să nu lungim vorba, fiindcă nu merită, vom concluziona doar că Sturza a fost și este un pIon de serviciu al KGB-ului, redenumit de la un timp: FSB.

Ca și Nata Morari, la emisiunile căreia  pIon este invitat oricînd poruncește Kremlinul, prin „Gazprom”-ul ce finanțează Televiziunea lui Kiril Petrovici Lupcinski.

De cînd acesta s-a fost născut!

P.S. pIon Sturza, împreună cu Filat, a cedat în 1999 pachetul de control al Întreprinderii de stat „Moldova-Gaz” către „Gazprom”. La ordinul FSB-ului, evident.

Plus că Sturza este nașul de botez al copiilor lui Filat.
Din prima căsătorie.
Reclame