Suntem în 2016, U.R.S.S. s-a prăbușit, prin voia Domnului, în 1991, dar bolșevicii tot mai conduc și vor să conducă R. Moldova.
Unul dintre ei, Ivan Mihailovici  Sturza, a mai fost deputat, prim-ministru, ministru al Economiei și Reformelor, și a înstrăinat tot ce-a putut atunci.
Cu permisiune de la bolșevicul Lucinski.
Acum vrea să revină. Fiindcă a aflat că mai sunt averi destule de înstrăinat, dar și pentru că ar vrea să-l elibereze și pe prietenul lui de matrapazlîcuri, Filat, din închisoare.
Sturza se dă drept prinț al nu știu cui, deși nu e decît ginerele fostului prim-secretar al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice din raionul Călărași, Bairac Valentin.
S-a căsătorit din interes, ca să ajungă milionar sugînd la țîța Puterii de stat.
Iată cîteva date despre soția lui Sturza, Stela, născută Bairac:
Sturza Stela, fiica lui Bairac Valentin (fiul lui Gavril, născut la 12.02.1900 în localitatea Gîrbova) şi Elena, este  născută la data de 12 iulie 1967 în localitatea Sipoteni, raionul Călăraşi, Republica Moldova, cetăţean moldovean. Fiu: Sturza Dan,  e născut la 24 noiembrie 1989 în localitatea Călăraşi, Republica Moldova, cetăţean moldovean, cu domiciliul actual în Republica Moldova, localitatea Chişinău, str. Vasile Alecsandri nr. 121, ap. 10.  Fiică: Sturza Cristina, e  născută la data de 29 august 1993.
Sturza Ion, fiul lui Mihail (născut la 5.01.1934 în localitatea Pîrjolteni) şi Vera, e născut la data de 9 mai 1960 în localitatea Pîrjolteni, raionul Călăraşi, Republica Moldova, cetăţean moldovean, cu domiciliul actual în Republica Moldova, localitatea Chişinău, str. Vasile Alecsandri nr. 121, ap. 10. (Filat e născut la 6 mai, Sturza–la 9. Mulți ani trăiască!).
Acum socrii nomenclaturiști sovietici ai lui Sturza sunt prosperi oameni de afaceri….

  General

Stat
Moldova
IDNO / Cod
1005600037437
Forma
Întreprindere individuală
Data înregistrării
08.08.2005
Adresa juridică
mun. Chişinău, sec. Buiucani, str. <, B/11/64

  Fondatorilor

  Conducătorilor

Ambii bolșevici, antiromâni, evident, și nu doar ei, și-au luat, fără jenă, cetățenia română: http://cetatenie.net/ordin/2014-06-19/1345P.html
Ordin 1345P din 2014-06-19 – Cetățenie Română, pentru Bairac Anjela(!), Valentin și Elena.
Bairac, socrul viitorului milionar, a fost șeful comuniștilor din raionul Călărași pe timpul cînd și Snegur, și Sangheli erau prim-secretari ai Comitetelor Raionale  ale P.C.U.S.
Iată, dragii mei cititori,  de unde i se trag milioanele acestui mare luptător contra capturării statului R. Moldova, care, de fapt, nu e decît un banal profitor.
Profitor încă de pe timpul ocupației sovietice de tristă faimă…
Ginere de nomenclaturist…
Parvenit ordinar, care în loc să împartă cu prietenul lui de coțcării, Filat, aceeași celulă, vine și ni se balegă-n poartă, prin ordinul președintelui de paie Timofti.
Uitate le-ar fi numele, în veci de veci!
 
Reclame