Zilele trecute  Majestatea Sa Luchianiuc I, marele meu prieten de pe timpul cînd Filat era lord și azvîrlea cu milioanele Băncii de Economii în umilii lui servi mediatici, scria că viitorul președinte al semiMoldovei, don ReNATO Usatîi, a pierdut la cazinoul de la Malldova 250 000 de dolari.

În timp ce, îndrăgostit dodon fiind, și-a scăpat, din greșeală, o mînă sub fusta lui Valentin.

Fraza aceasta, nu se știe de ce, i-a fost ștearsă regelui, în momentul publicării materialului-bombă nucleară, de către doamna Cenzura.

Nu e un secret dacă vă spun că pînă acum l-am cunoscut personal și pe Snegur, și pe Voronin, și pe Stepaniuc, și pe Filat, și pe Streleț, și pe Leancă,  și pe Plahotniuc, și pe Ghimpu, și pe Chirtoacă, și pe Lupu, și pe Usatîi.

Oameni, nu glumă…

Milionari, unii chiar miliardari în valută, dar să piardă așa sume la cazino știu că preferau doar Lupcinski (de fapt Serghei), Micu(de fapt Gîlcă) și Stati(de fapt Junior).

Însă acele pierderi de bani, unele, într-adevăr, de sute de mii de dolari într-o noapte, nu-i afectau nici cîtuși de puțin pe cei trei, fiindcă banii pierduți, în fața amantelor de lux, evident, nu erau ai lor.

ReNATO nu e ca ei. El abia de găsește bani pentru a călători zilnic la Moscova și retur la Chișinău, și o singură oră își poate permite să locuiască și-n Bălți.

ReNATO chiar și dacă ar dispune de acești bani, enormi pentru Excelența Sa(!), el ar edita un săptămînal de limbă română la Bălți, iar în fruntea acestuia l-ar numi pe jurnalistul-șomer Pavel Dumbrăveanu.

ReNATO chiar și dacă ar dispune de acești bani, el ar înființa Filarmonica Nordului la Bălți, iar în fruntea acesteia l-ar numi pe Oleg Herescu, artistul cu voce unică în peisajul nostru cultural.

ReNATO  chiar și dacă ar dispune de acești bani(scuzați, de repetare!), el ar ctitori o mănăstire la Bălți, ori în apropiere, și ar subordona-o canonic  Mitropoliei Autonome a Basarabiei, în semn de profund respect pentru „poporul lui frate–român!”.

Restul e apă de puț în ulciorul lui Vlad.

Care este unde este și datorită spiritului de abnegație și de sacrificiu politic al lui ReNATO.

Care în martie-aprilie-mai 2016, cînd speră să fie ales președinte, își va lua pseudonim numele Lukașenko.

În caz că pînă atunci nu deconspiră cele două megacompromaturi sexuale promise, despre maratoanele nocturne ale altui Vlad cu alte Olguțe de lux.

Desfășurate în cu totul alte piscine, decît cele din dotarea lui Șhor!

Reclame