Baistrucul politicii panrusești din semiMoldova, tovarășul Igor Dodon, autoproclamat cneaz, a fost trei zile și tot atîtea nopți președinte de Țară, vorba lui, și s-a cam săturat.

Așa că ieri a hotărît să trimită o scrisoare Comisiei de la Veneția, cu scopul de a expertiza recenta hotărîre a CC-ului moldovenesc referitor la alegerea președintelui din gubernie, direct, de către popor.

Este clar și pentru cobai că răspunsul Comisiei va fi unul negativ, din simplul considerent că asemenea decizie a fost adoptată într-un an electoral și nu după, mai și vizînd imediatele alegeri prezidențiale, fapt care nu spulberă defel marea doză de subiectivism ce planează deasupra CC-ului de pe Bîc.

La fel de clar e că în asemenea caz președintele ce-i va succeda lui Timofti va fi ales tot de Parlament.

De Parlamentul votat, adică ales, de Popor.

Ca mai înainte.

Altceva e că prea puțini cetățeni vor cunoaște cine a fost autorul adevărat al ideii trimiterii documentului CC-ului, pentru expertizare, în Forul Roman.

Acest haiduc socialist și curajos este Ion Ceban, căruia duminică i-a zvîcnit această EPOCALĂ propunere în timp ce soția sa proba o pereche de bikini noi, roșii, revoluționari, antiglonț.

Proba de Foc avu loc la cel mai apropiat mall din Uniunea Vamală a PSRM-ului.

La… Iași!

Da, da, exact acolo, unde megaprotestatarul antiromân și prorus Grigorii Petrenco deține afaceri în domeniul cosmeticelor franțuzești, așadar europene!, alături de soția și soacra sa.

Ambele îmbrăcate demult în bikini roșii, revoluționari și antiglonț la același mall din Iași, preferat de socialiștii antiromâni din Basarabia.

Doamne, Ferește-ne de așa revoluționari!

 

Reclame