Spre deosebire de verii cei Țopi duhnind de atîta Curaj, dar care nu din teamă patologică(vorba lor) se ascund de pedeapsa justiției moldave într-un bîrlog din Germania, Plahotniuc este chiar un mare fricos.

Și dacă pînă mai ieri dînsul tremura de frica lui Mocanu și Filat, atunci sperietoarele lui de acum sunt Năstase și Sandu.

Dodon și Usatîi demult nu mai fac parte din lista fantomelor contraindicate la Palatul Global.

Să fim, totuși, expliciți: Numai de frica Platformei DA Plahotniuc  nu l-a strîns de gît pe Timofti ca președintele să-l propună pe el prim-ministru.

Tot de frica Platformei DA Plahotniuc nu a dorit să fie ales șef de stat în Parlament, lucru pentru care nu-i ajungeau doar 4 voturi.

Tot de frica Platformei DA coordonatorul Alianței de guvernămînt, același Plahotniuc, a aterizat ieri în brațele clocotitoare ale Victoriei Nuland din Casa Albă.

Trebuie să recunoaștem, totuși, că DAdaisdele din Berlin i-au făcut piftie Paștele lui Plahotniuc.

Odată cu deconspirarea pașaportului său rusesc, acesta, de frică patologică, bineînțeles, a și zburat la Washington.

Dar nu cu scopul cerșirii unui azil politic în SUA, așa precum vor să creadă Țopistele condamnate la ani mulți de privațiune de libertate, cu executare, evident.

Plahotniuc, fiind pînă la urmă un incurabil colecționar de pașapoarte străine, a plecat doar cu scopul de a intra în posesia unei noi cetățenii, de astă dată a-me-ri-ca-ne, confirmată și prin pașaportul ce-i va fi înmînat la plecarea spre Chișinău.

Iar la 9 mai 2016 mister PlahotniuK, ca și cetățean SUA, va conduce chiar el în persoană coloana nesfîrșită de tancuri a Alianței Nord-Atlantice prin Piața Marii Adunări Naționale.

Defilarea armamentului NATO la Chișinău vrea să ne convingă de faptul că perioada de ocupație rusească a Basarabiei s-a terminat și că vin, în sfîrșit, americanii peste noi.

În frunte cu mareșalul Vladimir PlahotniuK, comandant de armată.

Reclame