Cei care pînă mai ieri ciuguleau mitocănește din palmele lui Filat acum plîng.

Sponsorul lor e după gratii și nu le mai poate aduce saci cu bani de la BEM, dar prezentați drept „donație din partea liderului PLDM, Al vostru Vlad Filat.”

Unii oameni de creație, care-ar fi trebuit să fie liberi și, conform statutului lor, înregistrat de Ministerul Justiției, să nu susțină nici un partid sau politician în vreo campanie electorală, văzînd sacii burdușiți cu bani au uitat pe loc de această obligație asumată juridic și s-au contopit într-atîta cu  Filat, încît se pare că nici dracul nu-i mai poate dezlipi pînă la moarte.

Și după!

Acum,  cînd dumnezeul lor cel păgîn, Filat, nu-i mai poate ajuta cu cîte-o mie de lei per cap de slugă, pomană  dată la Paște și la Crăciun, în scopuri politice și de PR, bineînțeles, aceștia văd peste tot numai umbre de Plahotniuci.

Cineva cutează să gîndească altfel decît un șchiopîrlan la minte?

Gata, acela e-al lui Plahotniuc!

Cineva gîndește liber și nu vrea să fie prezervativul de zi și de noapte al lui Filat?

Gata, acela e-al lui Plahotniuc!

Bolnavii de Plahotniuc, îndobitociți de Jurnal TV și celelalte closete filato-țopiste de presă, au împînzit, ca păduchii,  semiMoldova.

Și-n loc să se interneze de urgență la vreun spital ori chiar ospiciu, ei își permit să dea lecții de bun-simț și de comportament tuturor celor care nu vor conferirea titlului de Martir Național PreaCurviosului lor Vlad.

Cel filat de alt Vlad.

Plahotniuc.

De la Putere.

Care nu preferă să dea premii neimpozabile, în plic, și nici să ducă saci burdușiți cu lei de la BEM pe la toate uniunile de creație de sub cer.

3 iunie 2016

P.S. Uniunea scriitorilor europeni din Moldova(USEM) a fost înregistrată la 7 aprilie 2016.  Am devenit membru al ei la 10 mai, mai fiind membru încă a 3 organizații similare, ce nu  sunt antinaționale și au drept scop principal promovarea literaturii române în tot spațiul cultural românesc și universal. USEM, de doar 2(!) luni, n-are sediu cu 5 etaje, moștenit din epoca stalinistă, cînd scriitorii incomozi erau arestați și împușcați, fără judecată, de NKVD! USEM nu dă în chirie nici un etaj la prețul de 11 euro metru pătrat. USEM n-are cafenea, n-are bar, n-are terasă,  nu construiește blocuri locative, n-are Casă de creație, n-are mașină, n-are microbuz donat de Filat, nici de Plahotniuc, n-are, practic, nimic, în afară de circa 100 de membri români din mai multe țări europene, dar și  din Canada și SUA, membri care vor să creadă că Republica Moldova e, totuși, un stat liber, democratic și lepădat de comunism.

N-are nimic din toate acestea și tot nu e lăsată  să activeze în acest stat.

Stat în care e loc nu de o Uniune liberă și democratică a scriitorilor, ci de 10, stat în care e loc nu de o uniune liberă și democratică a compozitorilor și muzicologilor, ci de 3, stat în care e loc de 5 Uniuni libere și democratice ale actorilor și regizorilor etc.

Asta ar însemna libertate de opinie, descentralizarea puterii de decizie într-un domeniu și revigorarea criteriului dominant al Valorii atît de pervertit de toate uniunile de creație pînă acum.

Uniunea scriitorilor europeni din Moldova caută soluții să activeze și să editeze în curînd propria ei revistă, PHOENIX. Fără sprijinul lui Vlad Plahotniuc, pe care nici nu l-a cerut.

Chiar să fie atît de generoşi politicienii noştri încît să te ajute fără să le soliciţi ceva?

Eu cred că deviza scriitorilor contemporani trebuie să fie: Mai multe Uniuni–mai multe opţiuni!

Lucru valabil şi pentru Republica Moldova, nu doar pentru România şi alte ţări europene.

USEM e o inimă, căutătoare mai mult de dragoste, decît de bani, care lipsesc la moment întru totul.

Dar asta nu înseamnă că rîvneşte averea cuiva şi activitatea ei de viitor nu se va numi Arta polemicii cu toate uniunile și structurile de presă (și nu doar de presă), care se află în stare de sinucidere totală fără prezența vie a lui  Filat printre ele.

Doamne, Ajută și Iartă!

 

Reclame