Acum o lună, 7 zile la rînd, ștabii liberali moldoveni cereau în cor arestarea primarului de Orhei Ilan Șor.

Ca persoană direct implicată în cazul BEM, Unibank, Banca Socială și Aeroportul Internațional Chișinău.

Cel puțin implicat  în aceste 4 uriașe catastrofe de pe timpul guvernului Filat-Leancă ot PLDM.

Trîmbițarea colectivă a ștabilor din PLM nu a fost fără efect.

Ieri, spre seară, primarul de Orhei Ilan Șor a fost întemnițat.

Pentru început i s-au dăruit  72 de ore, apoi termenul îi va fi prelungit, ca și lui Filat, din lună în lună, timp de 1 an.

Din surse prea demne de încredere, toată noaptea trecută PLM-iștii au chefuit și dănțuit în cinstea evenimentului istoric produs la sediul CNA-ului de pe Bîc.

Din păcate, liberalii moldoveni uită că PDM-ul nu are nici mamă, nici tată, atunci cînd declară că lupta contra megacorupției este pentru PDM una pe viață și pe moarte, adică de rezistență politică, pentru o vreme cît mai îndelungată.

PDM-ul, pentru a intra, și a rămîne, în grațiile electoratului ar putea să aresteze chiar și cîțiva demnitari înalți din cei cu trandafirul în mînă, dar cu chilipir greu în buzunare.

Adică pd-iștii ar putea să-i  întemnițeze și pe unii de-ai lor, declanșînd Armaghedonul pentru toți criminalii de soi dintre Nistru și Prut.

Ce nu face un partid aflat la guvernare, ca să nu cadă în urna istoriei, acolo unde își dorm somnul de veci PPCD-ul, AMN-ul, PCRM-ul și PLDM-ul? Cu toți roșcații, urecheații, cioroii, filații  și cibotarii lor, ghiftuiți cu de toate decenii la rînd…

PLM-ul, după arestarea lui Ilan Șor,  ar trebui să gîndească foarte serios la prezentul și viitorul său, ca și partid politic aflat la Putere, și să nu benchetuiască.

Altfel spus, bucuria lor prematură s-ar putea transforma în cel mai apropiat timp în funeralii.

Dacă pică Primăria Chișinăului, citadelă a liberalilor de 9 ani, atunci prăbușirea PLM-ului în neant este pe veci.

Interceptarea video și arestarea recentă a viceprimarului Coteț și a doi șefi de Direcții foarte importante din Primarie nu face decît să apropie ziua, poate orele, arestării celuilalt viceprimar, care se crede și el grozav, precum colegul său arestat deja, și chiar a primarului general, plecat în călătorie de nuntă, să se distreze.

În 9 ani, zic surse cu resurse serioase  în domeniu, nu puteau să devină miliardari doar viceprimarii și șefii unor Direcții din Primărie.

Nu poți să fii prisăcar și să nu-ți murdărești mîinile de miere, zice o vorbă-nțeleaptă din bătrîni.

Primarul general Chirtoacă ar trebui să fie sfînt ca să nu intre pe aceleași uși prin care a intrat la CNA Rusu(Ion), Rusu(Vladimir), Filat și Șor.

Și dacă e sfînt, într-adevăr, atunci de ce nici o mitropolie nu-l canoninează?

Din antumitate.

Așa precum își permite primarul general actual să imortalizeze unii artiști în viață, redenumind străzi, școli și grădinițe cu numele lor.

În stilul blasfemiei și necredinței comuniștilor lui Voronin, preluate și încetățenite peste tot de către guvernarea liberală și democrată a semiMoldovei din 2009 și pînă azi.

 

Reclame