Ieri, la ora 22:00, o veste a cutremurat Opoziția.

FMI-ul a hotărît, totuși, să reia finanțarea pentru R. Moldova în următorii 3 ani, începînd cu luna octombrie curent.

–-Octombrie… Platon nu-i… Coifman a fugit… Sagaidac tot… Usatîi nu participă… Luna alegerilor prezidențiale… SUA, România și FMI ne-au trădat!–așa  a prins să ciripească Maya Sandu, la aflarea sinistrei pentru ea vești.

Dodon e însă mai calm. Chiar dacă moțiunea de cenzură a PSRM-ului, PLDM-ului și-a PCRM-ului, cu nr. 2016, a picat, dînsul tot mai visează că tronul de viitor președinte al republicii îi aparține doar lui!

–-Vrabia mălai visează, zice el, iar eu sunt realist. Dacă vreți să știți, de la 5 ani eu nu mai pot visa. Altfel spus, zi și noapte sunt președintele cel mai lucid!

Năstase caută, dar nu mai găsește nici un cuvințel prin apartamentele familiei, de pretutindeni.

Usatîi a șters putina, de teamă să nu fie arestat și întemnițat la zdupul CNA-ului.

Iată ce poate face pe timp de vară toridă un FMI și-un Filip.

Eveniment  remarcat și de specialistul în PR, nimeni altcineva decît consilierul prezidențial Aurelia Peru, care numai de faptul c-ar fi Fan pro PD nu poate fi învinuită: „Care a fost rezultatul moțiunii de cenzură, de astăzi, împotriva cabinetului Filip? Unul predictibil. Și puterea, și opoziția au iesit din sala de ședințe plenare mai puternice și mai consolidate! Un exercițiu democratic și parlamentarist, care vine să culmineze logic și tactic sesiunea de vară a aleșilor poporului, după multe zbuciumuri politice. Acum, și cei de la guvernare și cei care așteaptă rândul la guvernare, pot pleca cu inima împăcată în vacanța de vara. Misiune îndeplinită! Trebuie, însă, să remarc faptul că preambulul discursului dlui Filip despre iminența semnării unui acord cu FMI (comunicat de presa difuzat ieri seara după 22) l-a poziționat pe șeful executivului moldovean pe pista ”cu șanse”. Iată acesta este PR. PR ca știință în identificarea ingineriei compromisului . Aș vrea odată și odată să înțeleagă acest lucru politicienii și să nu mai folosească noțiunea de PR în sens peiorativ. Recomand ca alternativă- populism. Încă un moment atractiv pentru mass media – liderul unui partid politic aflat la guvernare a declarat de la tribuna parlamentară că alegerile prezidențiale vor avea loc. Asta pentru că zvonurile din societate ar afirma viceversa. Astept toamna prezidentială, chiar dacă odată cu ea vine și regimul școlar de la 1 septembrie. Și, schimbati-vă abordarea despre PR, adică relații publice. ”

Astea fiind spuse, nu ne rămîne decît să notăm că la sfîrșitul discursului său din Parlament primul ministrul nedemis Filip n-a uitat să-i trimită pe toți deputații să se bronzeze.

Mai ales pe cei din Opoziție n-a uitat să-i trimită, pe un ton cît se poate de serios!

Anunțuri