Marian Lupu, liderul PDM-ului, tot el ex-președinte interimar al republicii, s-a retras din cursa electorală.

Deși avea susținere mai mare printre alegători decît Năstase, Sandu, Ghimpu și Leancă.

S-a retras, totuși, pentru a nu pereclita parcursul european al guberniei în favoarea interesului velikorus cu periculozitate  tot mai sporită.

Unii spun că  Vectorul european ar fi sinonim cu Maya Sandu.

Eu, unul, nu cred.

Dacă acest Vector înseamnă Fericire  deplină pentru homosexuali, în detrimentul Ortodoxiei dintre Nistru și Prut, atunci eu consider că mult mai europeni sunt Ghimpu și Leancă decît domnișoara Sandu.

Cu tot conservatorismul său,  Ghimpu mi se pare chiar cel mai european politician dintre cei rămași în campanie, fiindcă, druțian vorbind, înainte de a fi universali trebuie să fim, totuși, naționali, adică Români!

Și e absolut logică neretragerea lui din cursa electorală în favoarea unui candidat fără coloană vertebrală, fără identitate națională distinctă, născut de PLDM-ul lui Filat, propulsat la guvernare și susținut pînă azi de Filat, Lucinski, Platon, dar și de clanurile fugarilor din Germania și Rusia.

Da, un candidat răsfățat pe timpuri de PLDM și Filat e și Leancă, cel care alături de Maya Sandu a consimțit și aplaudat în Guvern  înstrăinarea Băncii de Economii a statului și Aeroportul Internațional Chișinău, ambele în favoarea lui Șor, iobagul rușilor și al lui Filat!

Iată de ce ex-președintele interimar al republicii, Mihai Ghimpu, a avut dreptate cînd a spus, la 26 octombrie curent, că dra Maya Sandu este reîncarnarea lui Filat.

Dînsa nu-l acuză de nimic pe Filat, are aceiași bodyguarzi, aceleași mașini, aceleași pistoale la șold, același fond de cuvinte, filatian și aceeași gherilă de presă.

Altfel spus: independentă!, dar finanțată din BEM!

La 14 octombrie, tot curent,  scriam pe blog că Năstase ar fi, de fapt, reîncarnarea lui Filat+Roșca.

Dl Ghimpu, pentru care voi vota duminică, l-a omis, nu știu de ce, din listă pe Iurii Ivanovici.

O fi avînd, probabil, motive  să-l excludă din inima sa.

Eu, cu două zile înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale din semiMoldova, Vă mai întreb doar atîta: Diferența dintre Maya și Andrei o fi pînă la urmă acea că domnișoara Sandu, adică Filat, poartă fustă și domnul Năstase, deocamdată, nu?

Numai deocamdată???

 

Imagini pentru filat si Maia sandu

 

Reclame