Din cele două rele politice va trebui să-l alegem pe cel mai puțin ofensiv.

Care-o fi el?

Maya sau Igor?

Igor sau Maya?

Greu de răspuns, ușor de răspuns.

Cei care sunt contra Rusiei cotropitoare vor zice că Maya e cel mai mic rău.

Dar Maya nu este proromână, nici unionistă, nici antisovietică, nici antirusoaică. Ea pare-se că este pentru integrarea europeană, dar ca stat vecin cu România, corect am spus: vecin cu România.

Igor este prorus, prosovietic, Pro Moldova independentă, chiar Pro Moldova Mare, pînă la Suceava, dar cu capitala la Chișinău ori Tiraspol, Moldovă aflată sub acoperămîntul politic și clerical al „PreaSfintei Rusii”. Pe românii din Țară el îi numește de ieri „prietenii din România”. Corect am spus: prietenii din România! De ieri!

Să însemne aceasta că numai Igor este răul cel mare?

Și că toată preoțimea supusă canonic Patriarhiei Moskovei trebuie pusă obligatoriu  la zid?

Eu doar întreb.

Părerea mea e că și Maya, și Igor sunt vasali ai Kremlinului, fiindcă nici unul dintre ei nu poate fi antiPutin și antiKirill.

Și nici antiKGB ori antiFSB! Și nici pentru adoptarea Legii Lustrației!

E ușor să te bați cu pumnii în piept(dacă-l ai, evident!) că te vei culca șli te vei scula 4 ani doar cu Vectorul european și să nu fii antiPutin ori antirus ori antirusoaică cel puțin o zi.

Cine riscă să bată cu pantoful pe masa țarului de la Kremlin poate fi strivit ca un țînțar.

Poate, am scris, dar merită, măcar pentru istorie, să încerci.

În această ordine de idei, vreau să o întreb pe Maya: Cum poți fi lider proeuropean, ceea ce echivalează cu a fi proamerican, fiindcă UE este, de fapt, creația SUA și să nu fii, măcar o oră din 24, și antiPutin?

Tot în această ordine de idei, vreau să-l întreb pe Igor: Cum poți fi proPutin și să rîvnești relații privilegiate cu vecinii ucraineni și cu „prietenii români”, vorba Domniei tale?

Haideți să nu fim mai șmecheri decît statele baltice…

Haideți să nu fim precum colegul de luptă politică al Mayei, zisul Năstase, care vinerea trecută s-a autoproclamat noul Ossama bin Laden contra Americii!

Haideți să nu fim nici ca Vladimir Filat, cel care dimineața dădea jurămînt de credință lui Putin, iar seara lui Merkel…

Și acum nimeni nu sare să-l elibereze din pușcărie.

Să fie Maya cea care s-a lăsat dulce mîngîiată(cu vorba, evident) de Filat și primul ei ordin, de eventual președinte, fi-va cel de iertare a stăpînului ei?

Să fie Igor cel care s-a lăsat dulce mîngîiat(cu niște valize de bani) de Filat, pentru voturile a cîtorva PSRM-iști acordate alegerii lui Timofti, și primul lui ordin, de eventual președinte, fi-va cel de iertare a binefăcătorului său?

Iată două, simple, la prima vedere, întrebări, la care nu știu dacă Maya sau Igor putea-vor răspunde pînă la desfrunzirea totală a sufletului semiMoldovei…

Imagini pentru maia sandu si Igor dodon

Imagini pentru maia sandu si Igor dodon

 

Imagini pentru maia sandu si Igor dodon

Imagini pentru maia sandu si Igor dodon

Reclame