Privind cum derulează campania politică pentru alegerile prezidențiale din semiMoldova îmi vine să tac.

Dacă nu ești pro Sandu ești prost, neghiob, idiot și om al păpușarului, mai nou: al oligarhului. Și basta!

Dacă nu ești pro Dodon nu ești ortodox, nici creștin, nici realist, nu ești pentru neamul moldovenilor și  statalitatea lor. Și iar basta!

Și în susținerea unui sau altui candidat sunt activate din nou cîrtițoaiele.

Ele, ce-i drept, nu șomează niciodată. Ele sapă, sapă, sapă, dar nu să dea de stele-n apă, precum ne îndemna Lucian Blaga.

Ele sapă ca să afle de ce n-a fost botezată Sandu, de ce nu se mărită, de ce Dodon nu slăbește, de ce are casă și nu colibă pe deal, de ce are atîția copii, de ce e mare prieten cu preoții din gubernie și din toată Rusia?

Cîrtițoaiele sunt un fel de ucigași fără mamă. Ele par că au apărut din neant. Ele știu să rîme continuu, ele sunt în serviciu plătit, au alte cîrtițe de crescut, au de achitat servicii comunale și chirii.

Șefii lor, prin cîrtițoaie, atacă fără să fie atacați.

Sărmanul Grigore Vieru…  Într-un interviu, fiind întrebat de ce își critică acerb colegii, a răspuns că el doar se apără, nu dă cu lopata primul niciodată.

Iată că de la plecarea lui, „în miez de noapte”, nu s-a schimbat nimic.

Oamenii, și cei politici, inclusiv(oameni, totuși, nu?), sunt întîmpinați cu scuipături și huiduieli, sunt felicitați cu cîte-o coadă de topor în spate, nu mai sunt analizați după Programele lor de guvernare, ci în baza… compromatelor deshumate din galeriile tuturor secolelor de către cîrtițoaiele vrednice oricărui politruc.

Sandu nu e bună pentru că e Lucinski în fustă, e Soros  ori, pardon, e chiar Filat, de gen feminin?

Dodon nu e bun pentru că e Putin Junior și se sărută cu patriarhul Kirill și fiindcă e împotriva minorităților sexuale, tot mai multe la număr și tot mai vizibile prin structurile statului?

Și iată așa, zi de zi, seară de seară, frate cu soră se ceartă din motive politice care n-ar trebui să existe.

Văd, aud, așa cum era refrenul electoral al lui Lupu și-mi vine să strig: „Lume, unde sunt oamenii tăi?”.

Oare Viața pe acest pămînt nu va continua și după alegeri???

În SUA există foarte multe familii unde soțul e democrat și soția republicană ori invers.

Și certuri nu există, și nici violențe, și nici divorțuri din cauza asta.

La noi, cîrtițoaiele stau orișiunde la pîndă. Și dacă nu le convine ceva din ceea ce spui ori realizezi pornesc imediat să te acopere cu rodul rîmatului lor.

–Să-l înădușim! Să-l zătrim! Să o zdrobim! Nu ne interesează nimic mai mult! Ordinul e ordin! Se execută pe loc! Porunciți!–iată cum procedează cîrtițoaiele, care atunci cînd au timp de odihnă purced la creat… sondaje din care rezultă, desigur, că numai șeful lor va cîștiga competiția.

Și lumea le vede (pe cîrtițoaie) și le crede, sperînd, în naivitatea ei absolută, că noul președinte va fi întruchiparea lui Dumnezeu sau a Maicii Lui la moldoveni.

Și lumea nu știe că orice campanie electorală nu e decît o Loterie Națională, un concert papagalicesc oferit cadou celor dornici de pîine și circ prin ziare și la micul-mare ecran.

Sandu și Dodon sunt numai doi oameni, nimic mai mult: doi oameni. La fel ca și noi. Cu păcate și calități. Fiindcă nu există om nepăcătos, precum nu există om fără nici o virtute.

Tocmai de aceea, ca să putem trăi în Pace și după 13 noiembrie 2016, haideți să nu-i urîm pe candidații politici, nici pe preoții care au mîinile lui Dumnezeu atunci cînd le coboară peste noi.

Peste cei naivi și lucizi, deștepți și proști, așa cum suntem cu toții, fără deosebire.

Votați cum vă șoptește inima și dacă ea vă spune să nu votați–ascultați-o, numai nu vă ucideți de dragul unor politicieni care vă rîvnesc votul ca să uite de voi imediat ce au fost validați de Curtea Constituțională a semiMoldovei!

Imagini pentru Lucinschi si putin

 

Reclame