Deși nu a fost încă uns de judecătorii Ogrăzii Constituționale, Igor Kremlinovici Dodon(l-am redenumit așa acum cîțiva ani!) face pîrjol din România, Șalaru, Ghimpu, Chirtoacă și Co.

Rescrie istoria românilor, îl demite din funcția de ministru al apărării pe vicepreședintele PL, Anatol Șalaru, îl amenință cu pușcăria pe prim-vicepreședintele PL, tot el primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă.

Războiul politic e în toi.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, încearcă, în repetate rînduri, să-l calmeze. Chiar explicîndu-i cum ar putea legislativul să-l suspende pe Igor Dodon din postul pe care acesta urmează să-l dețină vreme de 4 ani.

Teoretic, 4 ani.

I-a făcut cadou, același Parlament, dreptul de a numi procurorul general, numai să nu torpileze vectorul european al republicii, dar Igor Dodon nu se lasă și gata.

Turnînd  gaz pe focul relațiilor moldo-române și mai mult.

Exact ca Vladimir Voronin la începutul primului său mandat de președinte.

Culmea e că Igor Dodon și-a arborat deasupra sediului central al partidului din care chipurile a demisionat încă un steag: cel al Federației Ruse.

Și vrea ca pe peretele din biroul său de viitor președinte de stat să atîrne doar chipul țarului Putin.

Să se uite unul la celălalt și să-și facă din ochi.

În timp ce premierul Pavel Filip va tot încerca să-i convingă pe toți oficialii de la Bruxelles că, indiferent de ce trăncănește  Dodon, drumul european al Republicii Moldova este unul, același, de neschimbat!

P.S. La 1 decembrie, ziua națională a României, la Chișinău va evolua Irina Allegrova. Din repertoriul ei nu va lipsi și piesa „Noi, toate, femeile, suntem niște tîrfe”. Oare domnul președinte Dodon o va felicita pentru asta?

Imagini pentru dodon si voronin