DUPĂ CE-A OBȚINUT DREPTUL LEGAL DE-A ÎNAINTA CANDIDATURA PROCURORULUI GENERAL,
PREȘEDINTELE NEVALIDAT iGOR dODON VREA SĂ FIE DITAMAI ȚAR.

Precum Putin, care este exponent direct al KGB-ului sovietic și nu-și poate imagina nici o zi fără de actualul FSB.

Asemenea idolului său, domnul Dodon inSIStă ca și dreptul legal de-a înainta Parlamentului șeful Securității moldave să-i aparțină exclusiv lui.

Probabil, de mîine-poimîine Dodon va dori ca și Parlamentul, și Guvernul să i se subordoneze.

În acest sens președintele de la Sadova zice: „Gîndul că poporul a ales un președinte antioligarhic le dă fiori exponenților majorității parlamentare. Frica de un președinte al poporului îi face să recurgă la trucuri la limita legii pentru a fura din atribuțiile șefului statului.

Proiectul de lege care prevede trecerea SPPS-ului în subordinea SIS-ului, iar SIS-ul în subordinea Parlamentului, trădează teama de un președinte puternic, pe care nu-l pot controla. Sunt sigur, însă, că nici asta nu-i va ajuta. Voi uza de toate pîrghiile legale, pentru a face ordine atît la SIS, cît și la Procuratura Generală, unde trebuie să stea în frunte o persoană independentă și cu verticaltate, o persoană fără frică, un funcționar profesionist care va iniția reformele în justiție și organele de drept.


Dar, în primul rînd, eu voi face apel către cetățeni, care m-au împuternicit să le apăr drepturile și interesele. La 13 noiembrie, cetățenii au ales o schimbare și nici o lege modificată în grabă și pe sub masă nu ne va împiedica să ducem misiunea pînă la capăt, chiar dacă va fi necesar să convocăm și un referendum național.”

Citind această declarație a dlui Dodon, îmi trag căciula peste urechi și ies în stradă.

Pare-se că în aer miroase deja a praf de pușcă.

A baricade, a corturi  și a război civil.

Pare-se că o să fie mare belea cu acest Dodon pentru Moldova!

Pare-se numai?

P. S.  În prima zi de aflare a sa la Casa Albă, Bill Clinton a fost întîmpinat în biroul său oval de un… FBI-aist. Acesta i-a pus pe masă tezele principale ale zilei și ce ar trebui să întreprindă noul președinte al SUA, conform sugestiilor sale.

Clinton i-a aruncat tezele de pe masă, supărat că un oarecare domn X își permite să-i dea ordine unui președinte nou ales.

Domnul X și-a cerut, politicos, scuze și a dispărut, iar în scurt timp  lui Clinton i s-a întins capcana cu numele Monica Lewinski. În care-a căzut, ca să nu mai creadă nici un președinte american c-ar fi autoputernic și-ar putea conduce fără de Securitate o zi!

Cunoaște, oare, domnul Dodon acest lucru?

Imagini pentru dodon si candu

 

Anunțuri