Știut lucru, Filat profita mai tot timpul de ajutorul multor oameni, pe care apoi, ajuns la Putere, îi părăsea, fără vreo remușcare.

Se făcea că nici nu-i cunoaște.

–N-am auzit de așa preot. De stareț  îmi arde mie? Eu sunt Primul, cine este dînsul? Al cîtulea?–îl apostrofa acesta pe cel de-i amintea că a promis cuiva o mînă de ajutor.

A promis pînă și nevăzătorilor din strada Pietrarilor o biserică. A acceptat să fie chiar ctitor al ei. În față la toată presa republicii. Și a doua zi a uitat.

Noul președinte, validat de judecătorii constituționali, Igor Dodon a fost susținut masiv de clerul din Mitropolia Moldovei și chiar de Patriarhul rus Kirill, care este și stăpînul canonic al ei.

Și a doua zi, după validare, Dodon s-a întîlnit cu episcopul Marchel și toți preoții din nordul Moldovei. Aceștia i-au amintit că președintele Voronin a avut grijă doar de mănăstirile Curchi și Căpriana, pe care le-a renovat din temelii, punînd pe umerii prim-ministrului de atunci, Vasile Tarlev, controlul asupra celei de-a doua, iar responsabil direct de reconstrucția celei dintîi numindu-l pe speakerul de atunci, Marian Lupu.

Dodon le-a mulțumit preoților din Nord pentru susținere, le-a spus că el nu rămîne dator nimănui și i-a încredințat că în cei patru ani ai săi de domnie bisericile și mănăstirile din republică vor cunoaște o înflorire comparabilă doar cu perioada de domnie a lui Ștefan cel Mare.

Care a închis ochii întru Domnul ca și călugăr la Mănăstirea Putna.

Fapt care nu cred să fie preluat și de Igor Dodon.

Imagini pentru dodon si preotii

Anunțuri