S-ar părea, la prima vedere, că nu există nici o asemănare între conducătorul care a izolat statul cubanez vreme îndelungată de SUA și Europa, cu toate valorile și libertățile lor democratice.

Ori mai puțin democratice, bineînțeles.

Pe timpul guvernării comunistului Voronin toată presa lumii titra că Republica Moldova a devenit o Cubă a Europei, adică un stat izolat de toate „principiile și valorile” bătrînului continent.

În foarte mare parte, așa și s-a întîmplat.

Voronin, ca și Fidel Castro, credea că va putea guverna doar fiind prieten la cataramă cu Putin, Lukașenko și Ianukovici. Contra SUA și Europei întregi.  Putin însă, după ce i-a întins imediat o capcană prin Planul „Kozak”, l-a părăsit pe Voronin, supărîndu-se foc pe îndrăzneala președintelui comunist de pe Bîc afișată în fața șefului de la Kremlin.

În recentul său interviu din revista americană „FoxNews” noul președinte al PDM-ului, Vlad Plahotniuc, a declarat că „R. Moldova trebuie să fie o punte de legătură între Est și Vest și nu un cîmp de luptă. Dacă relaţiile dintre Statele Unite şi Rusia vor începe să se dezgheţe, aceasta va fi doar o veste bună pentru Moldova, care nu trebuie să mai fie un pion în lupta de putere între Est şi Vest”.

Acest interviu a apărut pe fundalul dorinței tot mai pronunțate a noului lider de la Casa Albă de a semna un tratat de pace cu Putin.

Este rea, oare, propunerea lui Plahotniuc pentru cei doi președinți?

Este ireală?

Este absurdă?

Este neavenită?

 

Se pare că NU.

Relațiile de amiciție ale lui Plahotniuc cu Victor Ponta, Titus Corlățean și președintele PSD, Liviu Dragnea, partid care a preluat iarăși puterea în România, dar și relațiile călduroase pe care Plahotniuc le are cu președintele de la Kiev, Petro Poroșenko, sunt o dovadă că politicianul de la Grozești nu doarme.

De fapt, știați și voi că Plahotniuc nu ațipește decît pentru 2-3 ore pe noapte.

În rest, cei ghidați numai de reaua voință cîrtesc despre el precum c-ar crea „noi și noi scheme de acaparare totală a R. Moldova.”

Este adevărat că noul lider al partidului de guvernămînt de la Chișinău nu se mulțumește cu mult, ci vrea totul, concepînd noi și noi scheme de plasare a intereselor Republicii Moldova, nu ale sale personale, pe Ordinea de zi a mai-marilor lumii acesteia.

Acum, cînd toți liderii locali de partide nu se pot dezlipi de la masa împovărată de bunătăți bahico-culinare de dublu Crăciun și de dublu An Nou, Plahotniuc a smuncit brusc tricolorul de pe batimentul PDM-ului și a trecut la ofensivă diplomatică directă prin cele mai importante cancelarii politice și economice ale planetei.

Este rea, oare, acțiunea lui Plahotniuc?

Este ireală?

Este absurdă?

Este neavenită?

 

Se pare că NU.

Se pare că Plahotniuc insistă  să ne arate că nesomnul lui nu e doar unul cu caracter strict de afaceri și filantropic, ci și unul politic, dar, mai ales, unul profund social!

Mă veți întreba atunci care e asemănarea dintre Fidel Castro și Plahotniuc?

Este una și bună: În testamentul său către poporul cubanez, părintele revoluției de la Havana  și-a dorit să nu i se înalțe postum nici un bust ori monument și să nu-i poarte numele nici o instituție publică, acesta fiind convins că numai faptele îi pot păstra nestinsă amintirea în conaționalii săi și-i pot duce numele în Eternitate.

http://rtr.md/ro/stiri/in-lume/cuba-a-interzis-statuile-lui-fidel-castro-la-initiativa-acestuia

Este rea, oare, dorința lui Castro?

Este ireală?

Este absurdă?

Este neavenită?

 

E ora 3, după miezul nopții, dar Plahotniuc tot nu poate dormi și își spune, ferice, că NU.

Că NU rîvnește nici el să-i fie înălțate busturi și monumente în fața instituțiilor publice purtînd numele său, aidoma multor oameni politici și de creație, care numai la asta ziua și noaptea, fără-ncetare, gîndesc!

 

Mesajul lui Plahotniuc pentru Trump: „Moldova nu doreşte să fie trasă înapoi pe orbita Moscovei”

 

 

Reclame