Recenta vizită la Moscova  a președintelui Dodon mi-a amintit de Vladimir Nicolaevici Voronin.

Succesor „destoinic” al acestuia din urmă, Igor Nicolaevici  Dodon nu-și poate trăda profesorul.

A însușit bine lecția, chiar foarte bine, se vede acest lucru și fără ochelari.

Nimic nou în discursurile sale, Dodon fiind, de fapt, continuatorul ideologic al PCRM-ului, numit pe nou: PSRM.

Vorba e că numai un partid al Puterii  i-a ripostat, ceea ce denotă că partidele proeuropene din legislativ au cam murit.

Iată un fragment din declarația partidului respectiv: „Partidul Democrat din Moldova se pronunță ferm pentru continuarea apropierii Moldovei de Uniunea Europeană și susține că relația Moldova – UE trebuie să rămână axa fundamentală a politicii noastre externe. Partidul Democrat din Moldova este categoric împotriva poziției exprimate de președintele Igor Dodon privind anularea Acordului de Asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană. Noi vom neutraliza politic orice încercare de a anula acest Acord!„.

Cînd toți tăceau, Plahotniuc, președintele PDM-ului, n-a tăcut, ci l-a apostrofat pe Dodon, amintindu-i că vectorul politic extern al Moldovei nu va suporta nici o modificare, iar federalizarea republicii e un nonsens.

Semnal clar, prompt și absolut necesar.

Semnal care, altfel spus, vrea să anunțe tot mapamondul că ceea ce afirmă președintele Dodon nu înseamnă nimic, acesta avînd la activ niște prerogative foarte limitate, conform Constituției.

Apare întrebarea: Unde sunt acum  și celelalte partide declarate de sorginte europeană, din Parlament?

Ia-le de unde nu-s.

Astfel că PDM-ul s-a trezit, volens-nolens,  luptător de unul singur contra întregii artilerii rusești dintre Nistru și Prut și nu numai de-aici, fiindcă Rusia atacă și din Moscova și prin armatele ei dislocate în toată republica.

Armate militare, armate media, economice, de securitate  și de alt ordin.

Va rezista, oare,  Plahotniuc?

Va reuși să convingă Bruxelles-ul că ideile președintelui Dodon sunt doar un moft personal și nicidecum nu exprimă voința guvernării actuale?

Și dacă Moscova se va supăra foc pe  președintele Plahotniuc, cine din afara PDM-ului îl vor mai susține?

Cu toții?

Imagini pentru moscova si bruxelles

Reclame