Imagini pentru usatii, dodon si nastase

Recentele proteste din România i-au trezit „din somn de moarte” și pe nemulțumiții de gardă de pe Bîc.

În doi timpi și trei mișcări, aceștia au și chemat poporul în piață, crezînd că vor da foc Parlamentului și Guvernului în regia acelorași gazetari și vedete de televiziune, care, de fapt, activează în slujba Serviciilor Externe Ruse de Securitate.

Maya Sandu, de data asta, nu și-a trimis ortacii la proteste.

Au făcut-o Usatîi, Năstase și… Dodon.

Moscova nu crede în … Sandu. Moscova are încredere deplină în cei 3 revoluționari de meserie, care au fost de nedespărțit în ultimii ani, deși, de ochii lumii, se mai ciondăneau uneori între ei.

Dacă peste Prut au protestat mii de oameni, la preconizata lovitură de stat de la Chișinău au fost prezente numai 30 de persoane, majoritatea reprezentînd PN-ul lui Usatîi.

Acesta, prin facebook, a reușit să convingă tocmai 20 de ortaci, veniți  de la Bălți ca să scandeze lozinci contra guvernării Moldovei, iar la îndemnul celor din PSRM și PDA să ridice două degete-n sus, în semn de Victorie, scandînd: „Moldova! Moldova! Moldova!”.

Se pare că ideea alegerilor parlamentare anticipate i-a reunit pe cei 3 frați.

Usatîi, ascuns de cîteva luni în piscina sa din Moscova, brusc a prins la curaj.

I-a trecut pe loc supărarea(poate invidia?) pe Dodon, cel cu care s-a întîlnit recent și a hotărît să aplice în practică planul discutat cu Năstase acum o lună în casa lui Karamalak, care-i este vecin și prieten la cataramă în capitala Federației Ruse.

Karamalak este liantul noului Trio politic.

El îi unește, el le plătește revolta, el dorește să finanțeze în continuare Media Holdingul lor, el vrea să revină la Putere prin cei 3 „haiduci”, delegați de Securitatea Rusă, cu aprobarea sa, bineînțeles.

Ca să nu fie demis din funcția de primar general de Bălți, Usatîi brusc a reapărut și la serviciu.

Doar că prin skype.

Săptămîna trecută.

Cînd a condus ședința operativă a serviciilor capitalei de Nord.

Să înțelegem prin acest nou element de e-guvernare locală că, în caz de biruință zdrobitoare  în viitoarele alegeri parlamentare, cei 3 îl vor implementa pe larg și la scară națională?

Să fim siguri de pe acum că unul dintre ei va conduce atunci Guvernul prin skype de la Frankfurt, din casa nașului său Țop, altul va conduce Parlamentul prin skype din casa nașului Karamalak de la Moscova, iar celălalt va conduce Republica Moldova, tot prin skype, din Kremlin?

De la nașul pe care-l cunoaște o lume întreagă?

 

 

Reclame