N-a dormit toată noaptea.

Este președintele  celei mai de temut forțe politice din Moldova.

N-are bani, trăiește din economii(de la BEM?), dar este ferm convinsă că PAS-ul ei(de ce nu PAȘII?) pune pe jar PDM-ul, PLM-ul și PSRM-ul.

Cel puțin.

În zori, după o „Noapte Furtunoasă” petrecută cu întreg activul partidului ei,  Maya a ațipit pentru cîteva ore, după care s-a trezit din somn brusc grea.

A sărit ca din pușcă  în fața oglinzii imense din baie și cu fruntea ațintită drept în sus, ca în campania electorală din 2016, a zis:

„Țin să-i asigur pe toți politicienii  că anul 2017 va fi un an nu calm. Spun aceasta nu doar din cauza lucrurilor care se pot întâmpla în Republica Moldova. Vedem ce se întâmplă în lume, vedem ce se întâmplă în regiune, este extrem de îngrijorător ce se întâmplă în România. Pentru noi lupta împotriva corupţiei în România a fost întotdeauna un exemplu şi un motiv de încurajare. Şi ne dorim foarte mult ca să nu existe derapaje în acest sens”.

A făcut o pauză, a băut un pahar cu apă minerală „Real”, după care a continuat:

„Dar în Republica Moldova ne putem aştepta la orice, inclusiv la alegeri parlamentare anticipate, ne putem aştepta la promovarea din partea acestei guvernări a unor legi care sunt împotriva noastră şi care ar putea să aibă efecte nefaste enorme. Şi de aceea trebuie să fim gata pentru orice, să ne mobilizăm, să opunem rezistenţă, să fim uniţi, să nu ne lăsăm descurajaţi. Pentru că doar împreună vom putea să ducem această luptă până la sfârşit şi să scăpăm de aceste două forţe negative pentru ţară.”

–Care două? Poate-s 3? Poate-s 4 sau 5, Maya?–a auzit o voce din spatele ei.

Maya a înlemnit.

O fi Plahotniuc în persoană?

Ori Ghimpu?

Ori chiar Dodon?–abia a reușit dînsa să se întrebe, cînd dintr-odată ușa casei fu deschisă cu mare zgomot și în fața ei au apărut alți doi profeți moldoveni, ale căror preziceri, în proporție de 99 la sută, nu se împlinesc niciodată.

Erau Sturza și Năstase.

Care au sosit cu cîte-un buchețel de ghiocei s-o felicite pe Maya cu faptul că ea, zeița politicii lor, care aleargă doar într-un PAS cu cei doi, a devenit, în sfîrșit, GREA.

Politic, bineînțeles!

Imagini pentru maia sandu, 2017

Reclame