Acum două  zile citeam că Plahotniuc în sfîrșit a răzbătut în Top 5.

Din –(minus) % la capitolul: Încrederea populației a făcut +(plus).

Publika.md titra: “Liderul Partidului Democrat Vlad Plahotniuc a intrat în top 5 la capitolul încrederii populației în personalități politice, bucurându-se de încrederea a 16% din cetățeni, după ce cu un an-doi în urmă se afla la capătul opus al clasamentului. Sunt datele unui sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova pe un eşantion de 1.172 de persoane, având o marjă de eroare de +/-3%.

Plahotniuc i-a depăşit la capitolul încredere pe politicieni mult mai cunoscuți opiniei publice, care au deținut cele mai importante funcții precum fostul șef al statului Vladimir Voronin, lider al PCRM – 10%, sau președintele PSRM, fostul premier Zinaida Greceanîi – 9%.

Liderul PDM este urmat de prim-ministrul Pavel Filip, care a obţinut încrederea a 11% din respondenţi.”

Din alte publicații mai aflăm că lider al încrederii populației este Dodon, urmat la mare distanță de  Sandu.

Plahotniuc ar fi următorul.

Devansîndu-i, în numai cîteva luni de la preluarea șefiei PD-ului, pe Usatîi, Năstase, Greceanîi, Voronin, Ghimpu și Leancă, coordonatorul Alianței proeuropene de guvernare nu e bucuros defel.

Miza lui nu este egală cu 16%, vrea el să ne spună, ci cu inversarea cifrelor.

Plahotniuc vrea ca 16 să se transforme în 61.

Magie, nu altceva.

Fiind întrebat pe cînd s-ar putea produce acest lucru, dînsul nu a răspuns la telefon.

Avea o ședință la partid, după care avea o ședință cu ambasadorii europeni, după care avea o ședință la Fundația sa, după care pleca la un azil de bătrîni din Strășeni, după care pleca la Centrul republican al Mamei și al Copilului, după care avea o discuție cu conducerea Parlamentului de la București, după care avea să fie invitatul unor importanți senatori și congresmani americani și tot așa…

Că ușor de tot se mai preschimbă la moldoveni 16 în 61!