Ce campanie electorală apatică!

Concerte nu-s—parcă nimic nu e!

Așteptam să văd în turul doi concerte peste concerte, dar ele nu sunt organizate de nici unul dintre candidați.

Credeam că-l vor susține pe Ivan Ceban( așa se numește pagina sa de facebook) Pugaciova, Kirkorov, Leșcenko, Kobzon, Liubă și alte arme culturale velikorusești.

Credeam că-l vor susține pe Andrei Năstase Dida Drăgan, Mirabela Dauer, Tudor Gheorghe, Angela Similea, Pupo, Cutugno, (Elton) John, (Tom) Jones și alte arme culturale româno-europene și americane.

Că Ivan Ceban este prorus și antiromân înverșunat o știu și copiii de la grădiniță.

Discipol de-al comunistului în vorbe Voronin, acesta cînd era viceministru al Educației, Tineretului și Sportului a sistat acordarea Premiului I la Festivalul-Concurs Național de Muzică Ușoară pentru Copii și Tineret „Steaua Chișinăului–Steaua Moldovei”, fiindcă eu eram scriitor incomod și anticomunist convins, angajat  la Săptămînalul liber ACCENTE.

Cu trecerea anilor l-am iertat.

A greșit și Ivan, nu doar profesorul lui, Vladimir Nicolaevici, pe care, în semn de prețuire și mulțumire, l-a trădat, părăsind rîndurile PCRM-ului.

Ca și noul lui profesor de acum, Igor Dodon.

Nu știu dacă Voronin i-a iertat pentru această trădare.

Discipol de-al lucinschistului Filat, Andrei Năstase nu poate să nu știe că lupii din trustul de presă al patronului său mi-au dorit moartea de mai multe ori, de la 2011 și pînă mai ieri.

L-am iertat și pe el, și pe lupii flămînzi, care dacă nu mușcă riscă să moară de foame și de sete într-o zi.

A greșit, bineînțeles, și Andrei, atunci cînd a declarat că nu e unionist, dar numai cetățean român, adică dominat de interesul pragmatic, caracteristic tuturor moldovenilor cu cetățenia românească în buzunare, dar care votează constant numai călăii românității din gubernie.

A greșit și cînd s-a dezis de integrarea europeană, cîntînd  împreună cu Ceban, și Dodon, și Usatîi la mitingurile antiPlahotniuc, izgonind unioniștii din Piața Marii Adunări Naționale. Izgonindu-l și pe Eugen Doga. Și pe alții…

Este om păcătos și el, și ca orice om mai dă prin gropi, ca și Ceban, ca și Plahotniuc.

Important e să se ridice și să spună că s-a schimbat și este român proeuropean, și că nu mai are în repertoriu nici un hit comunist de cîntat la braț cu Ceban, Dodon și Usatîi.

O fi Plahotniuc din cale afară de păcătos, după cei din PPDA și PAS, dar a te uni cu nepoții lui Lenin și Stalin, cei care au deportat și împușcat circa 2 milioane de basarabeni în secolul XX, este un gest urît din partea oricărui politician de tip nou.

O fi Plahotniuc vinovat cu ceva în planurile verilor Țopa, dar din cauza asta nu trebuie redeschis  GULAG-ul și NKVD-ul cu toate secțiile de omorîre a oponenților Rusiei din Basarabia.

Da, Europa îl susține pe Plahotniuc, și România îl susține, și SUA.

Nu este ideală nici una dintre părți.

Dar să te raliezi cu Călăul unei întregi națiuni, activat de la 1812 pînă în prezent, din cauza unei singure persoane, ce ți-i antipatică și neavenită, mi se pare nițel incorect.

Kremlinul va rămîne mereu șacalul rîvnitor de a sfîșia teritoriul României și al Basarabiei, cîtă a mai rămas din ea.

Față de emisarii Moskovei  trebuie să te comporți cu precauție și nicidecum cu dulceață și servilism.

Față de Rusia și vasalii ei în teritoriu trebuie să te comporți ca și cu un balaur cu mai multe capete.

Roagă-te Domnului, dragă Andrei Năstase, să te lepede de așa prieteni, care atunci cînd te îmbrățișează au și cîte o toporișcă bine ascuțită la spate.

Mai bine te-ai uita țintă în ochii lor și i-ai întreba: Oare cu ce v-am greșit, velikorușilor, de mă cuprindeți și mă iubiți așa?

Și atunci, cred eu, te-ar vota mulți, foarte mulți dintre noi, cei care suntem indeciși cui  să dăm votul nostru în turul II al alegerilor locale din Chișinău?

Da, da, din Chișinău, și nu din Кишинёв, муниципий Кишинёв.

Un oraș care ar cam trebui să rămînă și proromânesc, și proeuropean.

Dragă Prietene Andrei Năstase, nu este, oare, așa ???