stefanȘTEFAN CEL MARE ȘI SFÎNT

Știați, oare, ce modele de politicieni și contrabandiști are Gabar?

Putin, Berlusconi, Kirill.

Niște imorali ca și el.

Dar Timnofti?

Brejnev, Andropov și Elțin.

Să-l luăm, drept exemplu, pe Gabar.

Are 44 de ani și se crede stăpînitor peste toți și peste…toate.

El nu are de unde ști că Mihai Viteazul a fost decapitat de călăii nemți și valoni  ai lui Basta la 43 de ani neîmpliniți, dar  nu și-a trădat Țara și Neamul nici mort.

Și cîte victorii a repurtat  neînfricatul Domn  contra tuturor dușmanilor lui Christos și-ai  Europei?!

Și cîte țări dacice a unificat?!

Dar Ioan Pelivan?

La 1912, cînd se împlineau 100 de ani  din ziua ocupării Basarabiei și Rusia țaristă cu lichelele ei locale sărbătoreau cu mare fast acel tragic jubileu, judecătorul din Bălți, Ioan Pelivan, în semn de protest și-a prins panglică neagră, de doliu, la piept.

A doua zi a fost destituit din post  și a înfundat pușcăria la ruși de mai multe ori.

Apoi, prin mari  și permanente riscuri, aducea pe ascuns cărți și caiete cu cîntece românești, ctitorind pas cu pas Unirea de la 1918.

A murit în temnița de la Sighet, dar nu și-a trădat Țara și Neamul nici mort!

Ce fac însă Gabarii  din coaliția proeuropeană de guvernămînt???

Nu Ii s-a tăiat nici o unghie, dar ei cu toții  îngenunchează, de bună voie, în fața slugilor țarului rus Putin, pe care-l invită zilnic  în ospeție la Chișinău.

Pe banii din Fondul de Rezervă al Guvernului!

Pe cheltuiala  așchiei de popor românesc răsocupat de Kremlin!

Ajuns cel mai sărac de pe continent tot din vina lui Stalin și Hitler, care l-a decapitat și i-a căsăpit trupul precum nemții și valonii pe Mihai Viteazul!

Un mai cumplit scuipat în inimă n-a cunoscut Basarabia de prin 2009.

Mă uit cu atenție la ei: la Filat, Streleț, Bănăruc, Bodiu, Leancă și alții ca dînșii  de 44-45 de ani.

Se află în politică de mulți ani și nu sunt convins  că  prin acțiunile lor  au trădat numai o singură dată Neamul din care provin, dar și Țara!

Micimile lor s-au uitat cu pioșenie  la colonelul de KGB Nicolai Kantarean, tot el Nesfințitul Vladimir, cum îi dăruia Nesfințitului de Kirill icoana lui Ștefan cel Mare și Sfînt și tăceau.

Fiind și ei kgb-iști cu acte în regulă, ca și cei doi ierarhi ortodocși.

Ah, de s-ar fi ridicat din mormînt Voievodul care nu și-a trădat nici mort Neamul și Țara, n-ar fi dat doar o palmă popimii și lichelelor politice locale ce sărbătoreau cu fast enorm  200 de ani de ocupație rusească a Basarabiei prin Biserica cu sediul aflat în Kremlin…

Măcar cîte o palmă să fi dat Măria Sa lui  Filat, Leancă, Bănăruc  și Timofti.

În numele Tatălui, și-al Fiului, și-al sfîntului Duh.

Amin.

Că-n rest e vai de tine, Basarabie, ajunsă cu chiu cu vai  în 2013 și tot cu guvernanți velikoruși la Putere și fără de nici un Ioan Pelivan.

Cel puțin.

Care să-și fi prins o panglică micuță în piept ca să turbe la vederea acesteia și criminalul de război Rogozin, și patriarhul-contrabandist Kirill, și toată suita lor de la Moskova.

Iată că în mileniul trei, cu părere de rău, în Basarabia nu mai e nici un urmaș de-al lui Mihai Viteazul.

Despre care cercetătorul englez William Miller scria la 1896: “Nici un alt erou român n-a înfăptuit atît de mult într-un interval atît de scurt ca Mihai Viteazul. Întreaga sa domnie n-a durat decît 8(!) ani, căci el a murit în 1601. Totuși, el a concentrat  în acești ani evenimentele  a 3(!) generații”.

Fiindcă Mihai Viteazul și-a iubit ca pe ochii din cap soția și copiii, a fost un atlet al lui Christos cu fapta, nu doar cu vorba, precum sunt afemeiații din coaliția proeuropeană de guvernămînt și nu a rîvnit să devină miliardar în cei opt ani de domnie prin contrabandă, furt de bănci, de aeropoarte, de combinate de tutun, de spirtoase și vămi.

Mihai Viteazul  a preferat să moară decapitat și sărac, decît să-și vîndă Neamul și Țara, așa cum au făcut-o și-o fac zilnic voievozii de paie din semiMoldova.

Și pentru asemenea jertfă poporul românesc de pretutindeni vreme de sute de ani îi tot  glorifică numele!

MIHAI VITEAZUL IOAN PELIVAN